Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldum. Hayalim akademisyen olarak devam etmekti, yüksek lisansa da başlamıştım. Ancak, tam o dönemde Bölüm’ün koridorlarına asılmış mavi-beyaz renkli bir “Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu’na Sizleri Davet Ediyor” ilanı hayatımı değiştirdi. “Akademisyenlik hayallerimi bir süre erteleyeyim” diyerek başladığım yolculuk sonrasında hayat kendi akışında yürüdü. İş Bankası’nda çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2011 yılında İş Bankası’nın 16. Genel Müdürü olarak atandım. Aynı zamanda Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürüyorum. Kariyerim boyunca İş Bankası dışında bir kurumda çalışmadım.
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde sürdürdüğüm lise hayatım boyunca çok sınırlı bir İngilizce eğitimi görmüş olmam ve ODTÜ’de hazırlık okumakla birlikte ekonomik terimlere aşina olmamam nedeniyle İktisat Bölümü’ndeki ilk günlerimin zorluğunu hiç unutmam. Lipsey and Steiner’in Introduction to Economics kitabının derslerde 15 dakikada geçilen kısmını çalışmam günlerimi alır; İngilizce mi Ekonomi mi çalışıyorum, ayırt edemezdim. Okulu bırakmayı düşündüğüm anlar oldu ama çalışmaya devam ettim ve başarılı oldum. ODTÜ bana, yeterli gayret ve azmi gösterdikten sonra mutlaka sonuç alınabileceğini öğretti. ODTÜ’nün bana kattığı “Hayatta bırakmak diye bir şey yokmuş” özgüveni, iş hayatım boyunca karşılaştığım eşikleri aşmama imkan sağladı.
Bu özgüveni ODTÜ İktisat Bölümü’nün seçkin akademisyenleri ve öğrencilerinin mümkün kıldığı karşılıklı etkileşimin de katkısıyla kazandığımı dile getirmeyi borç biliyorum. İnanıyorum ki ben ve dönem arkadaşlarım, ODTÜ’den sadece eğitim değil, ilham, başarma azmi, keyifli öğrenme gibi ODTÜ’ye kök salan ayırt edici vasıflar ile sorgulayıcı ve araştırmacı bir bakış açısı da kazandık. Geriye dönüp baktığımda ‘iyi ki ODTÜ’lü olmuşum’ diyorum. ODTÜ İktisat mezunu olmaktan mutluluk duyuyorum.